sâmbătă, 13 mai 2017

Amandine Dukan.


Cine zice ca daca esti la dieta nu poti manca o prajitura zemoasa si plina de savoare!Imi era de mult gandul la amandine,chiar nu am mai mancat o amandina de foaaarte multi ani,si cum cea normala ingrasa ,am hotarat sa o Dukanesc .
Aceasta prajitura contine doua tolerate:2 linguri de cacao si 2 linguri de amidon.Se consuma in doua zile,pentru ca contine 4 linguri de tarate . 


Ingrediente pentru blat:

3 oua
4 linguri de tarate de ovaz fin macinate
2 linguri de amidon
indulcitor dupa gust
1 lingura cacao 9%
1 lingura cafea instant
1 lingurita praf de copt

Ingrediente pentru sirop:

150 ml lapte 0,1%
esenta de rom dupa gust
indulcitor dupa gust

Ingrediente crema:

250 grame branza cremoasa 0,1%
6 linguri lapte praf 0,1%
1 lingurita cacao 9%
1 lingurita cafea instant
indulcitor dupa gust

Ingrediente pentru glazura:

1 lingurita cacao 9%
1 lingura lapte praf 0,1%
cateva linguri de apa
indulcitor dupa gust

Mod de preparare:

Separam albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare cu un praf de sare.Adaugam apoi galbenusurile si amestecam usor ,de jos in sus .

 Apoi adaugam restul de ingrediente si amestecam la fel de usor si de jos in sus ,sa pastram compozitia aerata.
Pentru ca este o cantitate totusi destul de mica eu am ales sa o pun intr-o tava de cozonac.Se da la cuptorul incins la 180 ,pentru cca 30-35 minute.E gata cand trece testul scobitorii.

Intre timp pregatim siropul.Incalzim laptele si il amestecam bine,bine cu restul ingredientelor si il lasam la racit.Dupa ce sa racit bine si blatul il taiem in doua si il insiropam bine.Asezam apoi blatul inapoi in tava si il dam la frigider pentru cca o ora.
Cat se odihneste blatul ne apucam de crema.Punem toate ingredientele intr-un vas si le mixam cu blenderul pana devine o crema fina.Se scoate blatul din frigider ,se da deoparte partea de blat de deasupra si se umple cu crema.Se pastreaza 2-3 linguri si pentru ornat.Il dam la frigider peste noapte.A doua zi preparam glazura :  se infierbanta apa mai intai,apoi intr-un vas micut pune laptele praf,indulcitorul si cacaua .Toarna cate un pic de apa ,amesteca bine pana la omogenizare ,apoi daca mai este nevoie mai adaugi cate putin pana devine de consistenta unei smantani mai moale.Se trece compozitia prin sita ,pentru a nu avea cocoloase si se toarna pe toata suprafata blatului.Se da la frigider pentru o ora.Amandina noastra este gata de a fi savurata!
Pofta buna!






7 comentarii:

 

GOLDY in bucatarie. Template by Ipietoon Cute Blog Design